Alejandro Benedicto, cap de la cuina d'IPSI
Recepta de Pastís de pastanaga per a un motlle rodó de 24 cm,
INGREDIENTS:
440 g de sucre morè
355 ml d’oli de gira-sol
240 g de farina
4 cda. de llevat
4 cda. de canyella en pols
1 cda. de sal
4 ous
200 gr. de nous pelades i trinxades
880 g de pastanaga ratllada
ELABORACIÓ:
La part més entretinguda d’aquest pastís és ratllar la pastanaga, la resta es fa en un moment…
Barregem en aquest ordre tots el ingredients:
1 -Els ous amb el sucre. Barregem bé fins que desaparegui el sucre amb els ous.
2 -Afegim el llevat, la canyella en pols, la sal i l’oli de gira-sol. Barregem una mica.
3 -Acte seguit afegim la farina amb les nous, tornem a remenar bé perquè s’integrin tots els ingredients.
4 – Per finalitzar, hi posem la pastanaga i tornem a barrejar-ho tot, al principi sembla que la pastanaga no es vulgui integrar, però amb una miqueta de paciència, quedarà la massa llesta en uns minuts. L’aspecte de la massa és una mica líquid però, tranquils, això vol dir que anem bé.
Només ens quedarà agafar el motlle (jo hi poso paper de forn a la base) i abocar-hi la massa. Amb el forn calent a 180ºC ho deixem uns 45-55 minuts, depenent del forn. És un pastís que no ha de quedar molt cuit, un punt tou és millor.
Opcionalment, se li pot fer una cobertura de crema de formatge, molt fàcil també:
1 tarrina de formatge cremòs, 50 ml de nata líquida i 50 g de sucre glas. Tot ben barrejat.
Aquest pastís pot aguantar uns dies a la nevera i es menja fred o a temperatura ambient.
BON PROFIT!, i si vols veure més receptes, fes click aquí…
Una recepta senzilla, saludable i de resultats garantits
Deixa un comentari