Alejandro Benedicto, cap de cuina d'IPSI
Mongetes amb botifarra i salsa de bolets
INGREDIENTS:
250 gr. de mongeta blanca cuita
1 tros de botifarra negra
1 tros de botifarra d’ou
200 ml. de nata líquida
200 gr. de bolets
Oli
Sal
All i julivert
ELABORACIÓ:
Agafem una cassola i posem la meitat dels bolets que hem tallat a trossos petits amb una mica d’oli. Els fregim una miqueta i hi afegim les mongetes. Ho remenem tot molt bé durant uns 5 minuts a foc lent i en l’últim moment incorporem la botifarra negra i la botifarra d’ou també tallades a trossos petits i una picadeta d’all i julivert. Ho deixem dos minuts més a foc lent i remenem amb cura perquè no es desfacin les botifarres.
En una cassola, posem 100gr. de bolets amb una mica d’oli, els sofregim una miqueta i després incorporem la nata líquida, una mica de sal i ho deixem reduir a foc lent. Quan hagin passat uns minuts, triturem aquesta barreja i ja tenim una salsa senzilla de bolets. Si la veiem massa líquida, la podem deixar una estoneta més a foc lent i sense parar de remenar per espessir-la una miqueta més.
Tenim les dues parts de la recepta per separat i ara és el moment del muntatge.
Posem la base amb les mongetes, bolets i botifarres. Incorporem la salsa per sobre i com a punt final, hem reservat unes rodanxes de botifarra per decorar el plat.
Bon profit!!!
Una reinterpretació de les tradicionals mongetes amb botifarra
Deixa un comentari