Neus Marín i Guilera, responsable del Servei de mitja pensió
El passat mes de desembre el servei de mitja pensió de l’Escola (Saned) va proposar als alumnes de Primària i ESO un concurs de receptes familiars. Consistia en escriure la recepta que més els agrada de les que es fan a casa. Les receptes guanyadores es cuinaran i es menjaran al llarg del mes gener a l’escola, i així arribem al 1r Concurs de receptes familiars d’IPSI
Estem molt contents amb la participació que hem tingut. El jurat, format per l’Alejandro Benedicto el cap de cuina, dues cuineres i dos monitors, han hagut de triar entre més de 160 receptes i per fer aquesta tria han utilitzat els següents criteris:
1. Que la recepta no es faci actualment a l’Escola.
2. Que sigui viable, és a dir, que es pugui fer per 1200 persones amb els recursos de què disposa l’Escola.
3. Que sigui saludable i bona.
Hem hagut de descartar algunes receptes magnífiques però que era impossible cuinar a l’Escola com per exemple el sushi o el xai al forn; o d’altres, que de manera semblant ja fem a l’escola com algunes sopes o l’escudella de Nadal.
Al final, els guanyadors del concurs han estat:
L’Arnau de 2n D de primària i en Guillem de 5è C de la família Biosca-Sánchez, amb una proposta de 1r plat : Macarrons amb salsa verda
La Clàudia 4t D de primària i en Marc 2n D de la família Rigol-Baqués, amb la proposta de segon plat: Llom a l’ametlla.
Aquestes receptes les cuinarem i les menjarem tota l’Escola el dimarts 23 de gener. Si tenen èxit, quedaran incorporades dins del receptari general de l’Escola.
A continuació us passem les dues receptes:
Pasta amb salsa verda Llom amb ametlla
SALSA VERDA AMB PASTA
Ingredients:
– 70 g d’espinacs
– ¼ de ceba
– ½ gra d’all petit
– 50 ml de llet / crema de llet / llet evaporada
– 80 g de pasta (al gust)
– Sal i pebre (al gust).
Elaboració
Sofregim l’all i la ceba. Quan aquests estiguin daurats afegim els espinacs i els deixarem coure de 3 a 5 minuts (fins que es redueixin). Afegirem la llet i ho deixarem al foc durant 5 a 7 minuts. Transcorregut aquest temps, els retirem del foc i els triturem. Afegirem la salsa a la pasta que prèviament haurem bullit.
Observacions
Es poden afegir gambes congelades, saltejades a la paella: Boníssim!!
LLOM A L’AMETLLA
Ingredients
1 kg de llom, en una peça
1 litre de llet
100 ml d’oli
500 g d’ametlla torrada picada.
Elaboració
En una cassola enrossim el llom. Després hi afegim el litre de llet i deixem que es cogui durant 20 minuts. Afegim les ametlles i després de 10 minuts apaguem el foc. Quan el llom estigui fred, el tallem a rodanxes i ja haurem acabat.
Aquí podeu llegir més sobre cuina i mitja pensió…
El 1r Concurs de receptes familiars d’IPSI, una iniciativa de Saned, ha tingut una participació notable i uns plats premiats que es cuinaran a l’Escola
Remei says
Moltes felicitats als guanyadors!!
Quins plats més boníssims, els cuinaré, jo també.