Emma Vidal, alumna de 1r de Batxillerat
Tenim un suec/a a casa!
Durant el darrer mes d’octubre, 25 famílies d’alumnes de 1er de Batxillerat de l’Escola IPSI hem pogut gaudir d’una experiència d’intercanvi enriquidora amb l’escola Kitas de Göteborg. Un cop més, i després d’una pausa de tres anys motivada per la pandèmia de la COVID 19, la setmana del 10 al 17 d’octubre des de l’escola hem dedicat temps i dedicació a la recuperació del programa que ha resultat un èxit i que desitjàvem poder recuperar.
Aquest projecte, que consisteix en acollir durant una setmana a un noi/a de Suècia per després passar-ne una altra a casa de la mateixa persona a Göteborg, té com a objectiu principal l’intercanvi d’experiències i cultures per les famílies i també permet practicar l’anglès i descobrir com es viu i es va a l’escola en un altre país europeu.
Després d’unes setmanes d’intercanviar missatges amb el noi/a acollida, el 10 d’octubre finalment ens vam poder conèixer en la recollida a l’aeroport. Envoltats de turistes que arribaven a Barcelona per passar uns dies a la ciutat, els 25 alumnes de l’IPSI amb les nostres famílies, recollíem “els nostres acollits” i començava una setmana intensa, fins i tot extenuant, però plena de bons moments i aprenentatges.
Durant els set dies, els alumnes suecs van compartir amb nosaltres moments a l’escola, començant per un esmorzar per donar-los la benvinguda i explicar la nostra cultura i país, excursions per conèixer la ciutat i també Sitges, on vam passar un dia de platja en companyia dels nostres tutors i la resta d’alumnes del curs. A més, de forma personal i fora de l’horari escolar, els alumnes partíceps vam viure moments lúdics, cafès, compres i especialment moltes hores profitoses de conversa.
La vida continuava per a nosaltres, doncs durant els dies d’intercanvi els alumnes de 1er de Batxillerat seguíem la nostra rutina assistint a les classes de l’escola i tractàvem de compaginar la feina diària amb ser bons amfitrions i fer que els visitants gaudíssin al màxim, sempre procurant aprofitar les hores de turisme per a visitar de nou zones de la ciutat per les quals no acostumem a passar i recordar la història de cada localització.
En la visió posterior a l’experiència viscuda, totes les famílies que hem participat coincidim en moltes coses, algunes més tòpiques que ja ens esperàvem: les noies i nois suecs es van adaptar ràpidament als nostres horaris, tot i que al vespre estaven cansats i retiraven a dormir abans que nosaltres, han gaudit de la cuina catalana (i la truita de patates ha estat un plat estrella a moltes cases), els va encantar anar de compres i tot ho trobaven més econòmic, el nostre clima el trobaven comparable amb els seus estius més calurosos i a ple octubre van poder gaudir d’un bany a la platja.
I d’altres menys conegudes com saber quins horaris, com és la seva vida diària a Suècia, quines sèries de televisió miren, quina música escolten, com entenen la família, quins drets socials tenen al país… un munt d’informació que esperem poder viure i veure en directe quan al mes de febrer fem la segona part d’aquest intercanvi i que estem esperant amb molta il·lusió
Pots llegir més aquí sobre intercanvis anteriors…
Per fi iniciem els intercanvis després de la pausa obligada. Com es van combinar les classes durant la visita? Com va ser la convivència amb les families que els van acollir? Quines activitats se’ls va preparar? Què han après catalans i suecs?
Deixa un comentari