Anna Puig i Minguell Responsable Equip Saned
A l’Escola de forma mensual servim peix fresc de llotges de proximitat.
La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’agricultura i l’alimentació) estableix un codi numèric per cada regió pesquera del món, tenint en compte la posició geogràfica i característiques ambientals. Aquest codi s’utilitza per informes i estadístiques per tal d’identificar les captures de pesca i la producció d’aqüicultura de cada regió. Per exemple, les àrees de pesca més properes a la nostra regió serien, per una banda, la del mar Mediterrani amb el codi FAO 37, i la de l’Atlàntic nord-est amb el codi FAO 27. Segons l’espècie de la qual es parli serà d’una regió o altra. És important conèixer el codi FAO, ja que ens permet saber l’origen i la qualitat del peix.
Les arts de pesca són els instruments que s’usen per capturar els peixos. N’hi ha de molts tipus i es poden classificar en funció de la seva finalitat i el seu disseny. Les més comunes són:
L’art d’encerclament: la pesca de la llum. Art d’arrossegament.
Arts menors:
Palangre (fons, superfície…)
Xarxa (tremall, artet…)
Marisqueig (nanses, caragoleres…)
Maire de Palamós

A l’Escola mengem peix fresc, per exemple, la maire, que és un peix blanc ric en magnesi, zenc i vitamines del grup B. La seva talla oscil·la entre els 15-30 cm. L’art de pesca es du a terme amb palangres de fons o bé d’arrossegament. Cuinem maire fresca i de proximitat: recepcionem el peix, enfarinem els lloms i els fregim

Gallineta o escórpora

També fem gallineta, també coneguda com a escórpora, que és un peix blanc semi greixós, ric en proteïnes, potassi, fòsfor, magnesi i vitamines del grup B. La seva talla oscil·la entre els 20-35 cm. L’art de pesca que s’utilitza és el palangre. Cuinem la gallineta fresca i de llotja de proximitat a l’escola, i després de recepcionar el peix, netejar-lo i tallar-lo en porcions, el salem i en cuinem els lloms a la planxa o al forn.


Peix fresc de llotges de proximitat a l’Escola: Quina varietat, com es pesca i com el cuinem
Deixa un comentari