Alejandro Benedicto, cap de cuina d'IPSI
Avui us oferim instruccions per a la preparació d’un pastís de patata i carn.
INGREDIENTS:
200 gr. de carn picada de vedella
200 gr. de carn picada de porc
100 gr. de ceba
400 gr. de tomàquet natural triturat
40 gr. d’oli d’oliva
1 cda. de sucre
1 cda. de sal
1 cda. d’orenga
Un paquet de formatge ratllat
Un paquet de puré de patata

ELABORACIÓ:
Per fer un pastís de patata i carn, agafem una cassola, afegim oli, la carn picada, una mica de sal i sofregim fins que estigui daurada. Retirem del foc i reservem.
En la mateixa cassola, afegim la ceba tallada petita, amb oli, sofregim fins que estigui daurada i hi posem el tomàquet natural. Deixem que es cogui la salsa de tomàquet durant uns 15 minuts a foc lent, i hi afegim la sal i el sucre. Retirem del foc per triturar la salsa.
Tornem a posar la salsa de tomàquet a la cassola, hi afegim la carn picada, una mica d’orenga i deixem a foc lent uns 2-3 minuts més.
Posem el farcit resultant en una safata de forn petita o en cassoletes de fang individuals.
Preparem un puré de patates (seguir les indicacions del fabricant) i amb una espàtula petita el repartim per sobre de la carn. Hi escampem una mica de formatge ratllat i el fiquem al forn en la posició de gratinar fins que estigui daurat.
Bon profit!!!
El pastis de patata i carn, plat d’herència i tradició, totes les iaies en feien, és un recurs d’elaboració senzilla i resultats garantitzats.
Deixa un comentari