Valeria Altadill, Katerina Arrufat, Abril Carbajo i Sara Vilà, alumnes de 1r d’ESO
SOL LEWITT
A la matèria optativa de plàstica de primer d’ESO fa unes setmanes vam fer un treball dedicat al color. Per fer aquest treball, el nostre professor, Jordi Sales, ens va separar en grups de 4-5 persones. L’objectiu era fer una composició visual on només podíem utilitzar els colors primaris i secundaris.
En la primera sessió ens van presentar les obres de Sol Lewitt, autor que va ser molt interessant per conèixer les diferents expressions i textures del color. Va ser un treball molt educatiu ja que vam descobrir nous aspectes del color que no sabíem o que no ens havíem parat a apreciar.
Ens va semblar una molt bona idea que el treball fos en grup, ja que ens va permetre valorar diferents maneres de veure les coses.
El treball consistia a fer una composició de gran format utilitzant els colors primaris i secundaris. Vam començar fent els esborranys a través d’una aplicació que l’Escola ens havia facilitat, Adobe Sketches. Al passar l’esborrany a net cada grup va utilitzar diferents tècniques per tal de resoldre la composició amb els diferents ritmes que havíem creat. Es tractava de fer una obra abstracta on el color fos el principal objectiu de transmissió. Ens va ajudar molt el fet de poder utilitzar unes cintes especials que s’enganxen però a l’hora de treure-les no s’emporten el paper. Tots els grups en van utilitzar i no només per deixar forats blancs sinó per marcar una línia i no passar-la.

Per fer aquest treball hi vam dedicar tres sessions. En aquest període de temps també s’inclou pensar les idees, cosa que pot semblar molt ràpida, però el problema és que a banda de pensar-les, tots els membres del grup havíem d’estar-hi d’acord, i per aquest motiu, potser en alguns grups van sorgir alguns problemes.
Tot i que el treball era sobre el color ens vam centrar en l’art abstracte, utilitzant línies, formes, i altres idees el més originals possible. En acabar el treball van quedar 5 murals, un per cada grup. Tots els murals eren molt diferents ja que per molt que partíem d’un mateix punt, vam aprendre a desenvolupar cada projecte d’una manera personalitzada i molt creativa.
PICASSO. GUERNICA
En aquesta unitat també van fer un altre treball que consistia a representar des d’un altre punt de vista un quadre de Pablo Picasso, el famós Guernica. Vam dividir el quadre en 18 parts i es va donar a cada alumne una de les parts.
Principalment el treball consistia a donar color a aquest quadre que originalment era en blanc i negre. Representa una escena dramàtica sobre la vida en una guerra i la seva tristesa. Per voler donar-li vida i esperança a aquesta obra cada alumne va pintar la seva part. El més divertit van ser totes les opcions que se’ns va donar a l’hora de pintar aquest tros, ja que podem utilitzar qualsevol tècnica de color: ceres, retoladors, papers, collage…
El més curiós va ser que a l’hora d’ajuntar les parts vam veure que els colors no es relacionaven els uns amb els altres, però després de parlar amb el company del costat i canviar algunes coses, va acabar quedant molt bé.

Aquests murals estan exposats a l’escola de secundària, a la quarta planta. Tothom va quedar molt orgullós de la seva feina i molt contents per poder compartir aquest sentiment amb tota l’Escola. Com sempre és un gust poder exposar la nostra obra.

Alumnes de primer d’ESO treballen diverses tècniques plàstiques
Deixa un comentari