Escuela concertada de Barcelona

IPSI - Escuela concertada Barcelona

Servei de Mitja Pensió

El Servei de Mitja Pensió té com a objectius que els alumnes de l’escola:

. Segueixin una alimentació, equilibrada, variada i adequada a les diferents edats.
. Aprenguin a menjar de forma correcta.
. Adquireixin els hàbits higiènics relacionats amb el menjar.

Tot el personal que treballa en aquest servei és personal que depèn directament de l’escola: auxiliars de cuina, cuineres, monitors i professors.

Menús de la setmana

La cuina

Els menús de l’escola faciliten una ingesta saludable, ja que són equilibrats, variats, agradables i adaptats a les característiques i necessitats dels alumnes.

Es dóna prioritat als productes de temporada i es potencia que l’alumne tasti tot tipus de menjars.

El menjar es fa a la cuina de l’escola, amb personal propi, que el planifica, l'elabora i el distribueix en els diferents espais on els alumnes dinen.

En la programació dels menús se segueixen les freqüències d'aliments recomanades. Per als primers plats: arròs, pasta, llegums, hortalisses i verdures; per als segons: carn, peix i ou; i per postres: fruita fresca cada dia i, un cop per setmana, iogurt opcional. Les coccions dels segons plats són: al forn, guisats, rostits, planxa i fregits (aquest darrers només un cop per setmana).

Des del moment en què s'elabora el menjar fins que es distribueix als alumnes, es tenen presents les variants dels menús per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, o per qualsevol problema de salut que requereixi alguna modificació de la dieta.

Tornar a dalt

Planificació de la mitja pensió

El Servei de Mitja Pensió organitza els horaris de menjador, les activitats en l’espai de migdia i el descans dels més petits.

Quan els alumnes acaben les classes del mati, o bé van directament al menjador a dinar, o  bé al pati fins a l’hora d'anar al menjador. L’ordre en què ho facin depèn de la distribució dels menjadors. L’estona de dinar és aproximadament d’una hora, ja que inclou rentar-se les mans, passar pel self o seure a taula, dinar tranquil·lament i rentar-se les dents.

L’estona d'esbarjo es fa en els diferents patis de l’escola, on els alumnes juguen lliurement, tot i que periòdicament, amb els alumnes més grans, també s'organitzen jocs de grup i tornejos.

En aquesta estona del migdia, els alumnes són atesos per professors i monitors del Servei.

Tornar a dalt

Què més fem al migdia

A més a més dels dinars de cada dia, es tenen presents els menjars típics i tradicionals del curs de l'any: castanyes i moniatos per la castanyada; escudella i pollastre amb orellanes, prunes i pinyons pel Dinar de Nadal; botifarra d'ou i coca de llardons el Dijous Gras, sardines i bunyols el Dimecres de Cendra; crema cremada per Sant Josep, i el dinar de Festa Major per Sant Jordi.

També s'organitzen dinars especials, en què els alumnes intervenen en la decoració del menjador:
. Dinar intercicles de primària, un àpat en què els alumnes dels sis cursos de l'etapa  dinen i juguen junts, i els grans ajuden els petits.
. Dinar de germanor  de P4 i P5, en què els alumnes dels diferents grups comparteixen l'àpat.
. Menú votat, els alumnes de tota l’escola, mitjançant el vot, escullen el primer plat, el segon i les postres.
. "Menjar bé", activitat que fan els alumnes de 3r de primària, quan ja mengen el mateix que els adults i saben fer servir correctament els coberts. A l'última sessió de l'activitat es convida a dinar a l'aula dues parelles de pares del grup perquè comprovin què han après.

Tornar a dalt

DESTACATS

Obert el periode de preinscripcions a l'escola

Ja podeu sol·licitar una visita informativa per a conèixer l'e...

El Fil 49

Ja podeu llegir el número 49 de la revista de l'escola: El Fil

Concursos literaris

Obert el termini de recepció de treballs dels concursos literaris, oberts...

Competències bàsiques 4t d'ESO

El passat mes de febrer els alumnes de 4t d’ESO es van examinar de les com...

IPSI entre les 100 millors escoles d'Espanya

L'@escolaipsi entre les 100 millors escoles d'Espanya i de les 10 millor...

Butlletí d'activitats extraescolars 1516

Ja està disponible el butlletí d'activitats extraescolars per ...