Marta Espinach i Eduard Ruiz, mestres d’Educació visual i plàstica
L’activitat sobre éssers fantàstics a cinquè ens permet treballar diferents aspectes relacionats amb l’expressió plàstica, l’art, les tradicions culturals i la manera com interpretem les imatges.
A través de la conversa amb el grup, entre tots descobrim que coneixem més éssers fantàstics i mitològics que no pensàvem: des de l’antiguitat han arribat als nostres dies i molts són populars entre els nens i nenes perquè són presents en el bestiari tradicional, la literatura, el cinema, els còmics i fins i tot en alguns jocs. Aprenem, doncs, que tenen un origen i unes característiques, tant físiques com d’atributs sobrenaturals, i a partir d’aquests aprenentatges, cadascú deixa anar la seva imaginació per inventar-se el seu ésser fantàstic.
És així com treballem amb l’expressió, retallant i encaixant fotografies de parts de diferents animals, inventant un nou animal amb els seus poders, la seva història i els trets que el defineixen. Tot això posat damunt del paper ens obliga a pensar en la composició, els equilibris de formes, la lletra com a dibuix, el format que podem donar al suport…
Per tancar aquesta activitat proposem una mirada a la instal·lació Fauna (Joan Fontcuberta/Pere Formiguera, MACBA, 1989) que ens dona peu a parlar amb els alumnes sobre els límits de la realitat, el qüestionament de la “veritat” fotogràfica i el treball d’aquests artistes.

Fa molts túnels i cavernes sota terra. Vigileu no us la trobeu!
Àlex Serrano-Codina, alumne de 5è

Pol Tomàs, alumne de 5è

Aina Díaz, alumna de 5è

Blanca González, alumna de 5è

Joan Casas, alumne de 5
Més articles de LaTroca, aquí.
Crear éssers fantàstics ens permet treballar l’art, les tradicions culturals i la manera com interpretem les imatges
Deixa un comentari